Tänään on ollut tosi kiva päivä. :) Ei sillai mitenkään kauheen erilainen, mut oon vaan ollut tosi hyvällä tuulella ja siksi työkin on maistunut :)

Tän päivän ohjelma meni jokseenkin näin:

Ensin tein paaaljon ciabattaa (kuten joka aamu..). Sen jälkeen tehdään joka päivä juustoiivarit, ruislimput, maalaisperunat ja ranskalaiset maalaisleivät. Ja sitten tehtiin välimeren leipää. Tässä vaiheessa loppui tekeminen hetkeksi kesken ja mietimme josko menisimme ensimmäiselle tauolle vai odottaisimmeko vielä puolisen tuntia että saisimme uunista ihania tuoreita täytettyjä ciabattoja (aurajuusto-ananas-juusto täytteellä <3). No päätettiin sitten keksiä tekemistä ja teimme maalaissämpylät ja ruissämpylät odotellessa. Minä tein ruissämpylätaikinan ja Iain teki maalaissämpylätaikinan. Sitten vielä leikattiin ne paloiksi ja pellitettiin. Seuraavaksi olikin tauon paikka. Nam nam ihanaa täytettyä ciabattaa ja lisäksi piti vielä sortua croissantviineriiin :)

Tauon jälkeen työpaikkaohjaajani S opetti minua tekemään rusinapitkotaikinan.

1266411899_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aineita mitatessa kävi vähän huonosti :D Avasin kardemummaämpärin ja työnsin pääni sinne katsoakseni että onko se kardemummaa, noh se oli huono idea. Vetäisin vahvan kardemumman tuoksun syvälle nenään ja keuhkoihin :D Huh, oli kyllä kokemus, no ainakin nenä aukesi, mutta vähän kirvelikin sitten jälkikäteen. En olis uskonut että se on niin vahvaa. No tuli sitten S:än kanssa keskusteltua kaikki aineet läpi mitä ei tosiaan kannata siellä haistella :D Kun taikina sitten oli valmis tehtiin jälkeen porukalla monta kymmentä pitkoa :) Hannu (eräs työntekijä) opetti minulle, Iainille ja meidän uudelle pomolle pitkon oikeaoppisen päättelyn. Lisäksi koristelin hedelmäviinerit. Seuraavaksi olikin jo lounaan aika :) Lounaaksi valkkasin täytettyä paprikaa jauhelihatäytteellä valkosipuliperunoiden kera. Nam :)

1266411870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lounaan jälkeen S oli keksinyt minulle uusia haasteita! Pääsin ekan kerran tiskin puolelle, eli myymään ja pakkaamaan. Yleensä myyjät ja leipurit on erikseen, mutta olin aiemmin jo pyytänyt päästä joskus myyntiin ja nyt se sitten oli mahdollista kun meillä oli niin paljon työvoimaa. Oli kiva opetella kassajuttuja, sain joka käsitellä rahaa! Isona bonuksena oli myös se että juuri kun minä lähdin opettelemaan tiskihommia Iain ja kaikki muutkin joutuivat pesemään lattioita ;)